Resultatlista totalt

Resultatlista lördag, SRS med seglade tider

Resultatlista söndag, SRS med seglade tider

Resultatlista lördag, 2.4mR

Resultatlista Neptunkryssare, med markering för DM

Den gångna helgen har traditionsenligt Vindhemsregattan seglats i dagarna två. Det blev prövande dagar för såväl arrangörer som seglare. Under lördagen var det planerat 4 banseglingar. När det var ca 1 min kvar till start i race 1 valde vinden att minska så pass drastiskt att tävlingsledare Håkan Enerud sköt av racet och hissade den så tålamodstestande Apan, dvs flaggan för tillsvidare uppskjutna seglingar… På eftermiddagen var till slut förhållandena sådana att ett seglingarna kunde återupptas. Där segrade Expressen Skumpan från Härnösand med X-102 Makalös från Söråker på andra plats och Hydran Orange Dynamite från Sundsvall-Njurunda som trea. I Neptunkryssarklassen segrade Bodinson/Kling före Eklund/Hansson med Sundholm/Lööf på tredjeplatsen. Dagen avslutades om möjligt än mer prövande för seglarna då vinden valde att minska så att Expressen Skumpan bara hade ca en båtlängd kvar till mållinjen när maxtiden för segling inföll. Således blev det bara en genomförd segling under dagen.

På söndagen seglades Lunkentuss seglingen till minne av båten Lunkentuss som redan på 60-talet från Sundsvall seglade jorden runt. Även denna dag blev tämligen prövande, särskilt för de mindre båtarna, då vindarna var både skiftande och avtagande under dagen. Segrare för dagen blev X-102 Tant Raffa med Skumpan på andra plats och Makalös på tredje plats. I neptunkryssarklassen blev det en synnerligen tät målgång med 5 båtar i mål inom räckhåll av varandra efter 4 timmars segling. Längsta strået drog Ekholm/Hansson före Norberg/Lindstedt med Bodinson/Kling på tredjeplatsen.

Totalt i regattan segrade Expressen Skumpan före X-102orna Tant Raffa och Makalös med Hydran Orange Dynamite på fjärde platsen. I Neptunkryssarklassen vann Eklund/Hansson före Bodinson/Kling och Norberg/Lindstedt vilket också innebär att Eklund/Hansson vann DM i klassen.

De prövande förhållandena till trots har det varit en fantastisk seglingshelg ute på Vindhem. Totalt 20 båtar har deltagit i regattan och dessutom seglade 3 st 2.4mR banseglingen på lördagen. Ett kvitto på att arrangemanget lockar både topp och bredd